Τι είναι το SEO ή Search Engine Optimization;

ti einai to seo

Τι είναι το SEO ή Search Engine Optimization;

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί τι κρύβετε πίσω από μια αναζήτηση στη Google. Κάποιες ιστοσελίδες βγαίνουν πρώτες κάποιες δεύτερες, τρίτες και μετά από την πρώτη σελίδα το χάος με δεκάδες αποτελέσματα αναζήτησης.

Αυτό που κάνει κάποιες σελίδες να βγαίνουν στις πρώτες θέσεις της Google λέγεται SEO.

Ο ορισμός του SEO

Τι είναι όμως το SEO από άποψη ορισμού;

Σύμφωνα με τον ειδικό στο SEO και ιδιοκτήτη του SEO Agency Paramarketing, Γιάννη Διβράμη, το SEO είναι όλες οι ενέργειες εκείνες που σας ανεβάζουν στη Google και γενικά στις μηχανές αναζήτησης.

Επίσης προέρχεται από το αγγλικό ακρωνύμιο Search Engine Optimization που στα ελληνικά μεταφράζεται ως βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Το τι είναι SEO μας εξηγεί πολύ καλά και αναλυτικά ο κύριος Διβράμης στο κανάλι του στο YouTube όπου κάθε εβδομάδα μιλάει για το ίδιο θέμα, το SEO.

Μην ξεχάσετε να του ρίξετε μια ματιά άμα θέλετε να μάθετε περισσότερα και άμα το βρίσκετε ενδιαφέρον να εγγραφείτε κιόλας, κάτι που έχω κάνει ήδη!

Τι είναι το SEO και ποιες οι τεχνικές του;

Το SEO χωρίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίες, το Black Hat SEO, το White Hat SEO και το Grey Hat SEO που είναι συνδυασμός των 2 παραπάνω τεχνικών ή κατηγοριών που θα αναπτύξουμε στο Webads.

Το Black Hat SEO έχει να κάνει με τεχνικές και εργαλεία που δεν επικροτεί η Google, το White Hat SEO έχει να κάνει με τεχνικές που θεωρούνται θεμιτές από τη Google και τις βασικές μηχανές αναζήτησης, ενώ το Grey Hat έχει έναν συνδυασμό και των δύο τεχνικών αλλά και εργαλείων στο SEO.

Εντός Σελίδας SEO On Site SEO

Το SEO εντός σελίδας έχει να κάνει περισσότερο με την βελτίωση της ιστοσελίδας σας, των τίτλων, των κειμένων και της ταχύτητας φόρτωσης καθώς και όλων των άλλων παραγόντων SEO που εξαρτώνται περισσότερο από την ιστοσελίδα σας.

Εκτός Σελίδας SEO Of Site SEO

Το εκτός σελίδας SEO έχει να κάνει περισσότερο με τα άλλα sites που συνδέονται με την ιστοσελίδα σας με λέξεις κλειδιά. Αυτά λέγονται backlinks και όπως λένε οι ειδικοί στην κοινότητα SEO είναι αυτά που καθορίζουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό την κατάταξη της ιστοσελίδας στη Google.

Δείτε περισσότερα για το SEO:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.