iPhone SE 2022: Ένα μικρό θαύμα

iphone-se-2022-ena-mikro-thavma-θήκες-κινητών

Το iPhone SE 2022 είναι ένα τηλέφωνο – θήκες κινητών – σε κλασικό σχέδιο που είναι τόσο μικρό που είναι σχεδόν γραφικό. Και παρά τη ρετρό διάθεση, το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά συναρπαστικό για όσουςθέλουν ένα σχετικά οικονομικό και αξιόλογο κινητό.

Με 429 ευρώ, λαμβάνετε συνδεσιμότητα 5G και τον ίδιο επεξεργαστή A15 Bionic που υπάρχει στο iPhone 13, πράγμα που σημαίνει ότι θα απολαύσετε την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία σας και φωτογραφίες εξαιρετικής εμφάνισης.

Η Apple υπόσχεται επίσης δύο ώρες επιπλέον διάρκεια ζωής της μπαταρίας με το νέο iPhone SE 3 έναντι του προηγούμενου iPhone SE 2020 μαζί με πιο ανθεκτικό σχεδιασμό. Και ενώ δεν λαμβάνετε Face ID, ορισμένοι μπορεί να προτιμούν το γνωστό κουμπί Home με Touch ID για γρήγορο ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας.

Θα χρειαστεί να αποδεχτείτε κάποιες ανταλλαγές για να αποκτήσετε ένα iPhone τόσο προσιτό, όπως τα ογκώδη πλαίσια, η έλλειψη νυχτερινής λειτουργίας και καμία Verizon Ultra Wideband.

Αλλά όπως θα δείτε στην κριτική μου για το iPhone SE 2022, δεν υπάρχει αμφιβολία για την ελκυστικότητα της μεταφοράς ενός τηλεφώνου τόσο συμπαγούς που είναι τόσο τρομακτικά ισχυρό και ικανό.

Το iPhone SE 2022 προσφέρει επιδόσεις κορυφαίας ποιότητας, χάρη στο τσιπ A15 Bionic, επομένως θα πρέπει να περιμένετε ταχύτητα όπως το iPhone 13 όταν κάνετε πολλαπλές εργασίες και παίζετε παιχνίδια.

Η απόδοση 5G είναι σταθερή. Είδαμε λήψεις κοντά στα 195 Mbps στο T-Mobile. Αλλά δεν λαμβάνετε υποστήριξη Verizon Ultra Wideband.

Οι 4,7 ίντσες είναι μικροσκοπικές για μια οθόνη τηλεφώνου το 2022, επομένως πρέπει πραγματικά να θέλετε ένα μικρό τηλέφωνο εάν ψωνίζετε για το iPhone SE.

Η συνολική ποιότητα της κάμερας από το νέο iPhone SE είναι εξαιρετική και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά το Pixel 5a. Αλλά θα θέλαμε να υπήρχε μια Νυχτερινή λειτουργία.

iPhone SE 2022: Σχεδιασμός

Η παραλαβή του iPhone SE 2022 για μένα είναι σαν να κάνω ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Υπάρχει ένα κουμπί Touch ID αντί για Face ID και τα πλαίσια γύρω από την οθόνη καταλαμβάνουν πολύ χώρο σε σύγκριση, για παράδειγμα, με το iPhone 13 mini ή το Google Pixel 5a.

Απευθύνεται σε άτομα που τους αρέσουν τα μικρά τηλέφωνα και πιθανότατα ξεπερνούν το iPhone 8 με οθόνη ίδιου μεγέθους και σχεδόν τον ίδιο σχεδιασμό.

Εάν ανησυχείτε για την ανθεκτικότητα, το iPhone SE 2022 υποβλήθηκε σε ορισμένες δοκιμές πτώσης και απέδωσε σχεδόν το ίδιο καλά με το iPhone 13. Επιβίωσε σε δύο από τις τρεις δοκιμές πτώσης με μόνο μικρές γρατζουνιές. Σε αυτές τις δύο δοκιμές, το νέο iPhone έπεσε μπρούμυτα από τα 6 πόδια σε ένα πεζοδρόμιο και επίσης έπεσε στο πλάι από το ίδιο ύψος. Η μόνη δοκιμή πτώσης που κατέστρεψε το iPhone SE συνέβη στη δοκιμή πτώσης από τα 6 πόδια.

iPhone SE 2022: Οθόνη

Ας πούμε απλώς ότι η παρακολούθηση εκπομπών και ταινιών στο iPhone SE 2022 δεν είναι ακριβώς καθηλωτική. Αυτό το πάνελ LCD 4,7 ιντσών έχει ανάλυση 1344 x 750 pixel, επομένως δεν είναι Full HD και είναι αδύνατο να μην παρατηρήσετε τα μεγάλα πλαίσια όταν παρακολουθείτε ταινίες και βίντεο σε αυτό το τηλέφωνο.

iPhone SE 2022: Κάμερες

Τα κακά νέα είναι ότι το υλικό της κάμερας του iPhone SE 2022 δεν έχει αλλάξει. Παίρνετε μόνο μία πίσω ευρεία κάμερα 12 MP, επομένως δεν υπάρχει υπερευρυγώνιος φακός, τον οποίο θα βρείτε στο iPhone 11 (499 $) και στο Pixel 5a. Και η μπροστινή κάμερα συνεχίζει να έχει αισθητήρα αρκετά χαμηλής ανάλυσης 7MP.

Τα καλά νέα είναι ότι η προσθήκη του επεξεργαστή A15 Bionic ανοίγει νέες δυνατότητες και δυνατότητες της κάμερας μέσω της υπολογιστικής φωτογραφίας. Αυτό περιλαμβάνει Smart HDR 4 για χειρισμό δύσκολων φωτισμών παρέχοντας παράλληλα καλύτερη απόδοση των προσώπων, Deep Fusion για καλύτερες λεπτομέρειες και υφές και Photographic Styles για πιο δημιουργικό έλεγχο.

Για να δοκιμάσω την κάμερα του iPhone SE 2022, τράβηξα μια σειρά φωτογραφιών και τις συνέκρινα με το Pixel 5a. Συνολικά, το νέο iPhone SE είχε καλή απόδοση, αλλά η έλλειψη νυχτερινής λειτουργίας είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα και η λειτουργία πορτραίτου εξακολουθεί να είναι αρκετά περιορισμένη.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το iPhone SE 2022 απαιτεί να πλησιάσετε πολύ το θέμα σας εάν θέλετε να τραβήξετε ένα πορτρέτο. Και αυτό γιατί πρέπει να αποζημιωθεί με έναν μόνο φακό και να χρησιμοποιεί pixel εστίασης  για να θολώσει το φόντο.

Το iPhone SE 2022 είναι ένα τηλέφωνο που διασχίζει το μέλλον και το παρελθόν. Το τσιπ A15 Bionic μέσα σε αυτό το τηλέφωνο προσφέρει κορυφαία ισχύ εκατοντάδες λιγότερο από το iPhone 13. Και η ποιότητα της εικόνας είναι ως επί το πλείστον εξαιρετική παρά το γεγονός ότι περιορίζεται σε μία μόνο πίσω κάμερα. Μακάρι η Apple να βρει έναν τρόπο να συμπεριλάβει μια σωστή λειτουργία νύχτας.

Και όμως η σχεδίαση του νέου iPhone SE μοιάζει με μια αναδρομή με τη μικρή οθόνη 4,7 ιντσών και τα τεράστια πλαίσια γύρω από την οθόνη. Συνολικά, το iPhone SE 2022 πετυχαίνει ως επί το πλείστον όσον αφορά την παροχή εξαιρετικής ποιότητας.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.